Seuraavien SM-kilpailuiden osallistumiskriteerit.

Osallistumiskriteerit 2019

Ohjaajalla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi ja hänen on oltava Suomen kansalainen. Ohjaaja edustaa sitä yhdistystä, jonka kilpailulisenssillä hän kilpailee. Kilpailulisenssinhaltijan tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevaa Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n vahvistamaa antidopingsäännöstöä.

Osallistumisoikeus on koirilla, jotka ovat tunnistusmerkittyjä ja rekisteröityjä Suomen Kennelliiton rotukoirarekisteriin. Kiimassa olevan nartun tulee käyttää juoksusuojaa kilpailupaikalla ja sen talutushihnaan tulee sitoa punainen nauha merkiksi juoksuajasta. Juoksusuoja poistetaan kilpailusuorituksen ajaksi. Kiimassa oleva narttu kilpailee kuitenkin normaalisti kisanumeronsa osoittamalla paikalla lähtöjärjestyksessä.

Yksilökilpailu

Tulosvaatimukset ovat koirakkokohtaiset. Koirakon (ohjaaja ja koira) tulee täyttää jokin seuraavista kriteereistä:

  • Vuoden 2018 suomenmestari tai hallitseva piirinmestari 2018 tai 2019  nollatuloksella. (Piirinmestaruuskilpailu pitää olla järjestetty SAGIn voimassaolevilla säännöillä ja ohjeilla.)
  • Koirakon tulee olla saavuttanut 5.6.2018–31.7.2019 välisenä aikana kolmosluokassa vähintään kahdeksan (8) nollatulosta. Nollatuloksista neljä (4) saa olla hyppyradalta. Tuloksista vähintään yhden (1) pitää olla tuplanollatulos (agi+hyppy tai agi+agi). Nollatuloksia pitää olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta. Koirakon täytyy kerätä tulokset siitä säkäluokasta, missä SM-kilpailuissa kilpailee.

Kaikilla osallistuvilla koirilla pitää olla SAGIn mittaustilaisuudessa vahvistettu mittaustodistus tai mitattu FCI:n arvokilpailussa (EO, JEO tai AWC).

Joukkuekilpailu

Joukkue muodostuu 3-5 koirakosta, joista korkeintaan 4 koirakkoa suorittaa yhden radan. Ns. varakoirakko voi olla eri koirakko hyppy- ja agilityradalla. Sekä hyppy- että agilityradalta lasketaan kolmen parhaan koiran tulokset yhteen.

Edustusoikeuden joukkuekilpailussa voi jatkossa siirtää oman lisenssiseuran lisäksi rotuyhdistykseen (tai rotua harrastavaan yhdistykseen), mikäli koira kuuluu ko. rotuun. Seurat, jotka eivät saa omaa joukkuetta joukkuekilpailuun, voivat yhdessä koota ns. yhdistelmäjoukkueen kyseisten seurojen lisenssillä kilpailevista koirakoista.

Mainokset